Agenda

GEBEDSVIERINGEN

Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur.

Speciale vieringen zijn er op:

  •    woensdag 7 februari: viering rond Dom Hélder Câmara (1909 – 1999), aartsbisschop van het Braziliaanse Olinda en Recife, uitgesproken tegenstander van de militaire dictatuur in zijn land en criticus van sociale misstanden.
  •    woensdag 11 april: viering rond Frans van der Lugt (1938 – 2014). Hij was jezuïet, leefde het grootste gedeelte van zijn leven in Syrië en zette zich in voor begrip tussen de verschillende bevolkingsgroepen.
  •    woensdag 30 mei: viering rond Jeanne d’Arc (1412? – 1431). Zij speelde als jong meisje van eenvoudige afkomst een beslissende rol in de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk. Ze stierf op de brandstapel. Haar moed en trouw aan haar geweten weten ook nu nog velen te inspireren.

 

RONDE TAFELS

De eerste helft van 2018 willen we met elkaar in gesprek gaan over het thema ‘wit privilege’ (‘white privilege’). De bijeenkomsten beginnen om 19.30 u. en vinden plaats in het Jeannette Noëlhuis, tenzij anders vermeld.

 

Ronde Tafel Gesprekken

Donderdag 8 februari: gesprek over ‘wit privilege’ aan de hand van o.a. het Angry Eye-experiment.

Vrijdag 13 april: gesprek over ‘Wit aan Zet’ – wat kunnen wij als witte mensen doen tegen racisme?

Maandag 23 april: gesprek over cultuurverschillen en interculturele communicatie onder leiding van Sarah Lanier (20.00).

 

Films

Vrijdag 19 januari: ‘I Am not your Negro’

In de documentaire ‘I Am Not Your Negro’ doet regisseur Raoul Peck onderzoek naar ras in Amerika, aan de hand van James Baldwin’s nooit afgemaakte boek ‘Remember This House’, over drie vermoorde vrienden (Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr.).

Vrijdag 2 maart: ‘Bamboozled’

Een zwarte schrijver raakt gefrustreerd als zijn idee voor een tv-show door de netwerkbazen afgewezen wordt. Hij komt vervolgens met een absurd idee op de proppen over een serie vol racistische stereotypen, hopend dat hij hierdoor ontslagen zal worden. Het idee wordt echter goedgekeurd en de serie wordt een groot succes.

 

Boeken

Donderdag 22 maart: Leesclub over het boek ‘Witte Onschuld’ van Gloria Wekker. Bij Gerritjan en Wanda: Gersthove 18, Diemen.

Wil je meedoen met de leesclub, meld je dan even aan via het Noëlhuis.

 

Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafel gesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?"

Dorothy Day

↓ Toekomst ↓