Agenda

Huisfeest

Op zaterdag 8 juli hebben we weer een huisfeest. Het programma is als volgt:

-15:00 inloop/koffie/taart

-16:00 dankdienst

-17:00 Borrel en wandeling naar de tuin

-18:00 maaltijd

 

Meeleef-week

Van 9-14 oktober is er een meeleef-week voor iedereen die geïnteresseerd is in het gemeenschapsleven in het Noëlhuis. Meer informatie hier.

Gebedsvieringen
Elke woensdagavond is er een oecumenisch avondgebed, om 20.00 uur. Speciale vieringen zijn er op:

  • – Woensdag 14 juni: viering rond John Howard Griffin (1920 – 1980), journalist en schrijver van het boek over racisme in de VS: Black like Me.

 

Ronde Tafel Gesprekken
Paus Franciscus zet in 2017 geweldloosheid opnieuw op de kaart. Met een serie rondetafelgesprekken bespreken we dit thema via drie invalshoeken: geweldloze actie, geweldloosheid als politieke strategie, geweldloosheid als levenshouding. De roundtables zijn om 19:30. Gasten:

 

Films

De films zijn om 19:30.

  • – Vrijdag 16 juni: geweldloosheid als levenshouding . Nausicaä of the Valley of the Wind (Hayao Miyazaki). Japanse tekenfilm over een toekomstige wereld waar monsterlijke insecten de dienst uitmaken. Prinses Nausicaä schiet te hulp. Haar naastenliefde blijkt uiteindelijk de sleutel tot wereldvrede. Miyazaki werkte ruim dertien jaar aan de film, die zijn visie weergeeft op de aard van de mensheid.

 

Boeken
De leesclub is op  vrijdag 31 maart en donderdag 1 juni, om 19:30.

 

Van harte welkom om voorafgaand aan een viering, ronde tafel gesprek of filmavond bij onze maaltijd aan te schuiven (om 18.00 uur). Bel wel even van tevoren om je aan te melden.

Comments are closed.

"The greatest challenge of the day is: how to bring about a revolution of the heart, a revolution which has to start with each one of us?"

Dorothy Day

↓ Toekomst ↓